Behandlingstype

Karsprængninger på benene

Hos Larsen & Vorum  er vi så glade for at kunne tilbyde denne effektiv behandling, til at fjerne blodsprængninger på ben ved hjælp af Sklerosering.

Karsprængninger på benene

Hos Larsen & Vorum kan vi hjælpe dig med at få smukke, ensartede ben uden karsprængninger så du kan blive klar til sol, sommer og bare ben. Der er intet bedre end sommer, sol og bare ben for mange bliver denne glæde dog desværre hæmmet af generende karsprængninger på benene. Alle bør med glæde kunne trække i shorts eller korte kjoler uden at skulle bekymre sig om karsprængninger på læg, lår eller andre generende steder.

Derfor er det med glæde, at vi på klinikken tilbyder den anerkendte og effektive skleroseringsbehandling, så du kan gå varmere dage i møde med bare ben – helt uden generende karsprægninger.

Karsprængninger og fremtrædende blodkar er en naturlig del af det at blive ældre. Det er primært kvinder, der rammes af karsprængninger. Både genetik og miljømæssige faktorer har betydning for, hvornår, hvor mange og i hvor høj grad, man vil opleve dem.

Bl.a. øger overvægt samt såvel stående som stillesiddende arbejde risikoen for at udvikle karsprængninger. Også graviditet og stor eksponering for sol kan bevirke til karsprængninger. Så alle – unge som ældre – kan altså opleve at bøvle med de generende karsprængninger.

 

Hvorfor opstår karsprængninger?

Helt grundlæggende opstår karsprængninger  når blodkarrene bevæger sig op i det øverste lag af huden, hvilket for mange kan være hæmmende at leve med. Karsprængningerne kan fjernes helt uproblematisk med den anerkendte skleroseringsbehandling.

Karsprængninger varierer i størrelse og farve. De kan være røde eller mere blålige, nærmest sorte, i det. Nogle er helt tynde og fine mens andre fremstår tykke og kraftige.

Foruden det kosmetiske aspekt, kan karspringninger også forårsage fysiske gener og ubehag.

 

Behandlingsmetode

Sklerosering hos os giver ingen smertefulde eller alvorlige bivirkninger. Du kan opleve en smule rødme og kløe de første par dage efter behandlingen. I nogle tilfælde opstår der blå mærker og en form for sorte streger i det behandlede område.

Disse forsvinder dog lige så fint efter maksimalt et par uger, når effekten af behandlingen træder frem.

Du kan altså helt fint tage direkte tilbage på arbejde eller fortsætte andre gøremål efter behandlingen.

Sklerosering er en behandlingsmetode, der består af indsprøjtning af koncentreret saltvand eller aethoxysklerol i de blodkar, man ønsker at behandle. Produktet injiceres med en ganske lille og tynd nål. Begge væsker fungerer ved at irritere karvæggene og dermed føre til, at de langsomt ødelægges.

Dette resulterer i, at de fremtrædende og uflatterende blodkar trækker sig sammen og dermed ikke længere er synlige eller hæmmende. Grundet den tynde nål giver injektionen færre smerter end ved alternative behandlinger.

 

Skræddersyet behandling

En behandling tager cirka 30-45 minutter afhængigt af, hvor stort et område, der behandles. Effekten indtræffer efter et par uger, men kan i nogle tilfælde tage flere måneder om at være helt fuldendt. Resultatet kan desuden være ganske individuelt. Nogle oplever, at selv store karsprængninger er fuldstændigt forsvundne efter blot én enkelt behandling, mens andre oplever, at det ønskede resultat kræver flere behandlinger. Generelt kan du forvente at få blodsprængningerne reduceret med ca. 80 procent.

Det anbefales, at man efter behandling benytter kompressionsstrømper de første fem dage for at sikre en hurtigere heling. Samtidig anbefales det, at man de førstkommende dage efter sklerosering undgår hård motion, sauna og lange, varme bade, da man kan risikere, at det vil føre til genåbning af karrene og dermed mindske effekten af behandlingen.

Raske gåture, cykling m.v. er dog ganske fint og anbefales endda. Du bør den første måned efter behandling undgå sol på de behandlede områder.

Antallet af anbefalede behandlinger afhænger af den enkelte. Typisk vil der vil tale om én til tre behandlinger for at reducere karrene som ønsket. Disse foretages cirka med fem-seks ugers mellemrum for bedst muligt resultat. Desuden kan der efter endt behandling være behov for vedligeholdelse for at opretholde det ønskede resultat. Dette behov er dog ganske individuelt.

Vores behandlere vil vurdere din situation individuelt og komme med deres professionelle bud på den bedste behandling – så du får det allerbedste resultat.

 

 

Skånsom og sikker behandling af karsprængninger

Sklerosering er en internationalt anerkendt og yderst effektiv behandling af karsprængninger. Metoden er yderst gennemtestet og har været anvendt til behandling af karsprængninger i næsten et århundrede.

Siden 1930’erne har sklerosering hjulpet millioner af mennesker verden over med uflatterende og generende karsprængninger. Skleroseringsmetoden er primært egnet til mellemstore karsprængninger.

Alle vores behandlinger er skånsomme og gennemtestede. De udføres udelukkende af uddannede læger og sygeplejersker med høj faglighed og mange års erfaring på området, så du altid er sikret behandling af høj kvalitet i trygge hænder.

Krav om forundersøgelse inden en behandling må udføres. Forundersøgelsen foregår hos vores samarbejdspartner Carsten Sauer Mikkelsen, hudklinikken i Brønderslev. Selve behandlingen udføres primært hos Larsen & Vorum i Hjørring. Der er 48 timers betænkningstid efter forundersøgelse og til en behandling må udføres.