Behandlingstype

Fraxel Laser

Fraxel forbedrer din huds generelle struktur og kvalitet, da den “genstarter” hudens egen kollagenproduktion og virker både hudforyngende samt opstrammende.
Fraxel behandler effektivt linjer omkring øjne og læber, forstørrede porer og ar – både akne-ar, operationsar og ar efter forbrænding, samt strækmærker – uden langvarig nedetid.

Hvordan virker Fraxel Laser?

Fraxel 1550 Ellipse Nordlys er en effektiv og nænsom laserbehandling, der ikke beskadiger overhuden.
Ved Fraxel behandling laves der små kontrollerede kanaler/skader i læderhuden (dermis). I processen vil det intakte væv, der omgiver skaderne, straks gå i gang med at reparere skaderne, øge kollagenproduktionen, regenererer celler og skabe ny hud. Resultatet er en foryngelse af huden.

Hvad er Ellipse Frax-laserbehandling?

En Ellipse Frax-laserbehandling er en punktvis opvarmning af huden. Dette stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser, idet de punktvist laserbehandlede områder laver en opvarmning, der går ca. 1 mm ned i huden, hvilket giver en meget effektiv hudforyngelse via nydannelse af hudens bindevæv. Overhuden påvirkes ikke ved behandlingen ud over en lettere opvarmning, dvs. overhuden bevares intakt, således ingen sårdannelse og minimal nedetid.

Ved opvarmning af læderhuden (dermis) vil denne trække sig lidt sammen, og der vil dannes nye elastiske fibre og kollagenfibre samt nye glykosaminoglykaner (hyaluronsyre), som er grundsubstansen i læderhuden. De elastiske fibre og kollagenfibrene er vigtige for tætheden og elasticiteten i huden. Glykosaminerne binder fugten i huden, og har derfor også stor betydning for hudens udseende.

Hvem har glæde af en Ellipse Frax 1550-behandling?

Fraxel er en behandling, som er god til mange forskellige områder, og alle hudtyper kan behandles.

Denne revolutionerende laserbehandling kan både bruges til at reducere synlige aldringstegn som fine linjer og løs hud og til at formindske porerne, fjerne ar og ujævn pigmentering. På den måde virker Fraxel som en cellefornyende, regenererende, hudforyngende, opstrammende og udjævnende behandling.

 

  • reducere synligheden af rynker, ar og strækmærker
  • reducere ujævnhed i hudens struktur
  • opstramme huden let
  • give huden et cellefornyende boost
  • formindske porer og give glød
  • reducere ujævn pigmentering

Fraxel er en yderst populær behandling verden over, og ikke mindst siden Kim Kardashian had været ude offentligt og anbefalet behandlingen med ordene: “Girls, you should go get Fraxel laser on your face”.

Før dit Behandlingsforløb med Fraxel

Før selve behandlingen med Fraxel kan foretages, skal du til forundersøgelse hos en af klinikkens kosmetiske sygeplejersker Rikke eller Annie. Forundersøgelsen har blandt andet til formål at se, om en laserbehandling med Ellipse Frax 1550, er den rette behandlingsform for dig.

 

Under forundersøgelsen vil sygeplejersken blandt andet se på din hud, og forventningsafstemme med dig, hvilke behandlingsresultater som det er muligt at opnå. Sygeplejersken vil også fortælle dig, hvor mange behandlinger du skal forvente – oftest 3-5 behandlinger med ca 6 ugers interval, og dermed også hvilken pris behandlingsforløbet forventes at løbe op i.

 

Sommetider anbefaler vi en IPL-behandling inden din Fraxel-behandling for endnu bedre resultater, da IPL kan fjerne eventuel rødme, pigment og karsprænginger i området. Dette vil en kosmetisk sygeplejerske vurdere og rådgive dig om til forundersøgelsen.


Forundersøgelsen og tilrettelæggelsen af et individuelt behandlingsforløb er altid 100% gratis og uforpligtende. Her vurderes der, hvad der passer til dig og der sættes god tid af til at drøfte dine ønsker og muligheder. Når du er klar til selve behandlingen, er der også her afsat god tid, så du er tryg i hele forløbet.
Du kan booke en tid der passer dig i vores online bookingmodul og ved spørgsmål hertil så ring gerne på tlf: 28682256 eller send mail på info@larsenvorum.dk.
Book forundersøgelse her

Hvordan skal du behandle huden efterfølgende?

1-2 uger efter behandlingen anbefaler vi en god fugtighedscreme fx. Epidermal Repair fra Skinceuticals eller Sheald Recovery Balm fra Is Clinical, som giver fugt og bidrager til ophelingen.
Du vil opleve, at hævelsen er værst de første 2-4 dage, og herefter aftager det.
Så længe huden er let rød og stadig opbygges under overhuden, skal du ved ophold udendørs i de følgende 2-3 måneder påføre solfaktor 50+.
Hvis du har tendens til skjoldet pigmentering og/eller har en mørkere hudtype, skal du bruge faktor 50+ igennem flere måneder efter behandlingen for at reducere risikoen for ekstra mørkfarvning efter behandlingen. Vi anbefaler solcreme faktor 50+, som indeholder et fysisk filter (titaniumdioxid og zinkoxid).

Du kan anvende de renseprodukter, cremer og makeup, som du normalt anvender, det er dog vigtigt, at de ikke irriterer huden og må derfor ikke indeholde skrubbe- eller slibemidler.

 

Forventet resultat

Det kan forventes, at fine, kreppede rynker ved øjnene glattes. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før dette resultat opnås. Dybe rynker og løs hud kan ikke fjernes tilstrækkeligt med denne behandling, men kræver standard skinresurfacing med CO2 laser eller plastikkirurgisk indgreb.
Generelt kan man sige, at resultatet afhænger af udgangspunktet før behandlingen, af den enkelte persons hudtype og hudens evne til at danne kollagen, af hvor kraftig en behandling der foretages, samt om patienten følger de angivne retningslinjer nøje i efterforløbet.

 

Holdbarheden af behandlingen

Holdbarheden af behandlingen afhænger af mange forskellige faktorer, som for eksempel arvelige/genetiske forhold, miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol/solarie, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse.
Der anbefales vedligeholdelse med 1-2 behandlinger årligt.

 

Vigtige forholdsregler du skal huske, før du kommer til behandling

Vi behandler ikke hud der er brun som følge af soldyrkelse lige op til dit behandlingsforløb. Vi kan ikke behandle dig, hvis du har aktivt forkølelsessår, dette bør behandles med tabletter. Hvis du har tendens til forkølelsessår, sætter vi dig i forebyggende behandling for dette, før behandlingen foretages.
Gravide og ammende behandles ikke.
Selvom huden er lokalbedøvet med creme forinden, kan behandlingen føles let stikkende og let sviende, derfor anbefaler vi, at du 1 time før behandlingen tager 2 tabletter paracetamol á 500 mg, som fås i håndkøb.

 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

I de første timer efter behandlingen er huden rød, varm, og let hævet, og det kan svie som efter en solskoldning. De følgende 2-4 dage vil huden fortsat være noget hævet, specielt omkring øjne. Derefter begynder huden at føles ru og tør, hvorfor det er vigtigt at fugte den godt. Dette er en del af helingsprocessen. Mens huden heler vil der ofte være en kløende og prikkende fornemmelse i huden. Der er risiko for, at acne kan bryde ud i ophelingsfasen. Hvis du oplever dette, skal du henvende dig til os, så den aktive acne kan blive behandlet. Sår og infektion forekommer sjældent, dette undgås ved ikke at pille i det behandlede område.
Enkelte har dog gener i op til en uge efter behandlingen med tørhed og hævelse af huden og forbigående udbrud af små “bumser”.
Der er desuden risiko for, specielt hos mørkere hudtyper, at huden i efterforløbet kan blive mørkere på de behandlede områder. Dette ses dog sjældent, og kan reduceres ved at man undgår sol, anvender solfaktor 50+, samt at der efterfølgende anvendes en blegecreme (receptpligtig).