Behandlingstype

Permanent hårfjerning med IPL Nordlys Ellipse

Hos larsen & vorum tilbyder vi IPL som er en særdeles effektiv behandling til at fjerne uønsket hårvækst.

Permanent hårfjerning med IPL

Slut med hårfjerning – for altid.
Der er mange måder at fjerne uønsket kropsbehåring på:
Barbering, sugaring, epilering og voks – behandlinger der kræver at blive gentaget gang på gang, og ofte med røde knopper og indgroede hår til følge.

Uønsket hårvækst kan, hos larsen&vorum, fjernes med IPL laser, nemt og skånsomt, hvad enten det er på ben, arme, ryg, mave, hænder, fødder eller i ansigtet.
Udover den almindelige genetik kan uønsket hårvækst også skyldes medicinske tilstande, som f.eks. Pcos (hypertrikose og hirsutisme). En IPL – behandling kan ikke kurere tilstandene, der forårsager hårvæksten, men kan svække hårvæksten og give smukke, kosmetiske forbedringer.

Hos larsen & vorum anvender vi den nyeste og sikreste teknologi inden for permanent hårfjerning: IPL nordlys fra ellipse, der reducerer og som oftest fjerner hår permanent.
IPL. (intense pulsed light) fungerer ved at laseren, via pigmentet i hårstrået, finder håret, opvarmer og destruerer det hårproducerende anlæg ved cirka 70 grader. Alt dette sker på blot få millisekunder!
For at få et permanent resultat kræver det mellem 6 til 10 IPL behandlinger med 6 til 8 ugers interval. Dette fordi hår har forskellige vækstfaser og ipl kun kan fjerne hår i de aktive hårsække. Nødvendigheden af flere IPL behandlinger er for at sikre os, at så mange nye hår som muligt vil have nået vækstfasen mellem hver behandling.
Hårvækst er endvidere forskellig hos os alle og f.eks hormonelle forandringer kan have indvirkning på hårvæksten.

Laser hårfjerning af flere omgange

Hårets vækstcyklus består af 3 forskellige faser: vækstfasen, hvilefasen og afstødningsfasen.

I vækstfasen danner hårsækken et nyt hår, der først sidder uændret under huden i lang tid, førend det vokser ud. Herefter hviler hårsækken i et stykke tid, før den endnu engang gentager processen og danner et nyt hår. Men alle hårsække følges ikke ad i denne proces. Derfor vil nogle hårsække være i vækstfasen, nogle vil producere nye hår, mens de resterende vil være hvilende og derfor ikke indeholde hår.
Til trods for al den nyeste teknologi, er det kun hårene i vækstfasen, som laseren virker på. Dette skyldes, at vækstfasen er den eneste fase, hvor hårsækken er aktiv og modtagelig overfor laserens påvirkning.
Fordi hårene ikke følges ad i de forskellige faser, er det kun omkring 15 – 20% af hårsækkene, der er i vækstfasen ad gangen og dermed modtagelige overfor laserens lys.
Når du får foretaget hårfjerning med laser, vil man derfor ikke kunne destruere alle hårsække på én gang.
Efter hver behandling vil der gå 2 til 3 uger, hvor håret skubbes ud af sin follikel – selve hårsækken – og falder ud. Det endelige resultat kan ses et par uger efter den sidste behandling i forløbet.
Hos nogle kan det være nødvendigt med en enkelt behandling hvert andet til fjerde år. Det afhænger af ens hårtype og hormonelle status.

Det er meget individuelt, hvor meget man mærker til behandlingen. Det afhænger af, hvilket område der behandles, og hvor mange hår, der er tilbage på det pågældende område. Normalvis føles behandlingen kun som små varme prik i huden.
Der kan efterfølgende forekomme forbigående lette gener. De mest almindelige er rødme og en varm fornemmelse på de behandlede områder. Generne er helt almindelige, og næsten alle vil opleve dem. De vil oftest forsvinde efter et par timer.

For at få en vurdering af lige præcis dit hårfjerningsforløb kræver det en indledende konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske. Her vil du, både mundtligt og skriftligt, få forklaret behandlingen og få en oversigt over dit behandlingsforløb.

Professionelle behandlinger med sikkerheden i top

Skal jeg tage specielle forholdsregler før og efter en behandling?
Lyset, som udsendes fra IPL-systemet eller laseren, er rødt og infrarødt (varmestråling).
Da lyset virker ved at opvarme hårenes melanin er det vigtigt, at man ikke har fjernet hårene fra hårsækken med pincet, hårfjerningscreme eller voks i mindst 1 måned før behandlingen. Dette sikrer, at der vil være flest mulige hår til stede i hårsækkene på behandlingstidspunktet.

På behandlingsdagen skal du møde med akkurat synlige stubbe, så behandler sygeplejersken kan se, hvilket område, der skal behandles. Solbrændthed (dannelse af ekstra pigment i overhuden) vil bremse IPL-systemets lys i at nå ned til hårene dybere nede i huden. Det er derfor vigtigt, at huden er så lys som muligt på behandlingstidspunktet. Samtidig må huden ikke have været udsat for sollys en måned forud for behandlingen. Behandling af en solbrun hud vil betyde en mindre effektiv behandling af hårene og en risiko for at få en solskoldningslignende reaktion i overhuden. Normalt er det ikke nødvendigt at foretage nogen efterbehandling

Alle vores behandlinger udføres af specialuddannet sygeplejersker for at sikre, at du altid bliver behandlet under maksimal sikkerhed.
Hårfjerning med IPL er en skånsom og effektiv behandling.
Du vil blive informeret mundtligt og skriftligt forud for en behandling og der skal afgives samtykke.

Booking

Ved hårfjerning af flere områder i samme behandling betaler man altid fuld pris for det dyreste område og -50 % af alle øvrige områder.