Behandlingstype

Botox (Botulinumtoxin)

Vores behandlinger med Botox er nogle af vores mest populære behandlinger, da vi med få injektioner kan opnå et smukt og naturligt resultat og give dig et friskere udseende.

Botox –  din genvej til et yngre og friskere udseende.

En behandling med Botox er en effektiv behandlingsform til dig, der ønsker at få fjernet eller reduceret linjer, dybe rynker og generelle alderstegn i det øvre og nedre ansigt. De fleste rynker kan behandles med Botox sådan, at huden udglattes, og man får et yngre , mildere og friskere udseende.

Rynker kommer med alderen og kan få dit ansigt til at udstråle stress, bekymring, vrede og manglende overskud. Denne slags rynker kaldes mimiske og kan reduceres markant og mange gange fjernes helt med Botox.

Det er individuelt, hvilke rynker, der ønskes reduceret. Med det sagt, er det heller ikke alle rynker, der bør fjernes helt. Nogle rynker og træk er nødvendige for at give dit ansigt og udtryk karakter. Det er vigtigt at huske på, at ikke alle rynker får dig til at se ældre ud. Nogle rynker er en del af dine personlige træk. Her kan bl.a. nævnes smilehuller eller såkaldte smilerynker. 

Vores holdning hos Larsen & Vorum er, at et ansigt skal være levende. Derfor tilpasser vi behandlingen, så dit ansigt fremtræder naturligt, harmonisk og med et mere ungdommeligt udtryk.

Vi tilpasser altid behandlingen til dit ansigt for at skabe det bedst mulige resultat ud fra dit udseende. Det er vigtigt, at man beholder sin personlige ansigtsmimik. Alt dette gennemgåes grundigt med speciallægen og sygeplejersken ved den første og lovpligtige konsultation.

Hvad er Botox?

Botox er hovedsageligt kendt for sin anvendelse indenfor kosmetiske behandlinger i forbindelse med behandling af rynker og linjer.

Botox eller rettere Botulinum Toxin er et anerkendt lægemiddel, der har været anvendt i kosmetisk øjemed i over 30 år i hele verden, og det har faktisk været brugt i medicinske sammenhænge siden 1960’erne bl.a. til behandling af spasticitet, mod skelen og hovedpine, så det er et ekstremt gennemtestet lægemiddel. 

Botox indeholder Botulinum Toxin Type A. Dette toxin kommer fra bakterien Clostridium Botulinum.

Selve toxinet fortyndes meget kraftigt, sprøjtes ind i udvalgte små ansigtsmuskler og mindsker dermed muskelsammentrækninger. Den muskelafslappende virkning resulterer i en pænere og glattere hud.

Botulinum Toxin anvendes til at behandle uønskede rynker/ linjer i ansigtet, som fx pandelinjer, smilerynker, rynker mellem øjenbrynene, omkring læberne og rynker på hagen. Botulinum Toxin kan også løfte øjenbrynet, mundvigene og opstramme hals/kæbelinie samt reducere tandkødssmil og gøre kæben smallere.

Da Botox er et naturligt fremstillet produkt, bliver det helt naturligt nedbrudt i kroppen og udskilt via urinen. Det vil sige, at det ikke ophobes i kroppen – og derfor på ingen måde er en farlig behandlingsmetode.

Botox (Botulinum Toxin) føres under følgende mærker som Vistabel, Azzelure, Dysport og Bocouture. 

FORHOLDSREGLER

Du skal være fyldt 18 år for at få lavet kosmetiske behandlinger. 

Botox gives ikke til gravide, ammende, ved kendt allergi overfor indholdsstoffer i opløsningen (Botulinum Toxin, Humant Albumin, Laktose, Natrium Succinate) eller, hvis man har visse sjældne neuromuskulære sygdomme (f.eks. myasteni, parkinson, sklerose). Hvis man indtager medicin af typerne aminoglykosider (mod visse bindevævssygdomme), penicillamin (mod visse infektioner), quinine (mod uro i benene eller malaria) eller kalciumblokkere (f.eks. mod forhøjet blodtryk, hjertesmerter eller hjerterytmeforstyrrelser).

Hvordan foregår behandling med Botox?

Du skal, i henhold til lovgivning fra Sundhedsstyrelsen, til en første lovpligtig konsultation/ forundersøgelse hos Speciallæge og Professor Henrik Vorum, inden en behandling må udføres. Her vil en af vores kosmetiske sygeplejersker også være tilstede.

Udover en grundig kosmetisk vejledning, rådgivning og analyse, vil du blive informeret både mundtligt og skriftligt om behandlingen. Herefter har du en betænkningstid på min. 48 timer, inden du kan få foretaget selve behandlingen. Forundersøgelsen kan bookes her.

Ved forundersøgelsen gennemgås dine ønsker og behov til rynkebehandlingen, og det vurderes, hvordan det bedst mulige resultat kan skabes. Vi finder sammen frem til den bedste og mest skræddersyede helhedsbehandling – altid med udgangspunkt i et naturligt og smukt resultat. Du medgives patientinformation og samtykkeerklæring til underskrivelse. Samtykkeerklæringen bedes du medbringe på behandlingsdagen.

På behandlingsdagen

På behandlingsdagen gennemgår vi kort, hvad der ved forundersøgelsen er aftalt. 

Inden selve behandlingen med Botox desinficeres de områder, der skal behandles, og der injiceres små dråber Botox i de små ansigtsmuskler, hvor der ønskes effekt. Der er ikke behov for bedøvelse, idet smerten er minimal og hurtigt overstået. Der ses kun let og kortvarig rødme efter behandlingen. Man kan sagtens genoptage sine daglige gøremål uden nogen former for  gener.

 

Ofte stillede spørgsmål / FAQ:

Hvor lang tid tager en behandling med Botox?

Selve behandling tager ca. 15-30 min og det er med samtale, klargøring og behandling, afhængig af dine ønsker og hvor mange områder der behandles. 

Hvad kan jeg forvente mig af resultatet?

Du kan forvente et smukt resultat – ingen tvivl om det! Du kan forvente at se markant friskere ud. er behandlingen f.eks. omkring bryn og øjne vil botox give et løft og gøre huden mere fin at se på. Dit ansigt vil se glattere, sundere og friskere ud. De fleste af vores kunder oplever en større tilfredshed med udseendet, hvilket medfører en større selvtillid og øget velvære som ekstra gevinst.

Efter behandlingen med Botox

Undgå at massere eller gnide på de behandlede områder på selve behandlingsdagen, så at botox ikke spreder sig til uønskede ansigtsmuskler. Det frarådes at indtage alkohol, gå i varmt bad og dyrke hård fysisk motion på behandlingsdagen.

Effekten af botox indtræder efter få dage. Den fulde effekt ses efter 10- 14 dage. Vi tilbyder altid en gratis kontrol efter 14 dage, eftersom virkningen kan variere fra person til person og for at sikre os, at det ønskede resultat er opnået. 

Hvor længe holder en behandling med Botox?

Effekten og varigheden af botox behandling er individuel. Der vil være variationer hos enkelte og i sjældne tilfælde aftager virkningen efter et par måneder. 

En af fordelene ved en Botox behandling er, at effekten “kun” varer i gennemsnit 3-6 måneder efter første behandling. Hos de fleste er effekten rigtig god i 3 måneder, og man vil herefter opleve, at man gradvis kan begynde at bruge musklen igen. Herefter kan man så afgøre, om man ønsker at gentage behandlingen, og evt. også få behandlet andre områder. Vores erfaring er dog at har man først prøvet at få behandlingen, så kommer man igen, for resultatet er faktisk fantastisk.

For at opretholde den optimale effekt, bør man gentage indsprøjtningerne 3-4 gange pr. år. Resultaterne fra de første videnskabelige studier med Botox brugt mod rynkebehandling, tyder imidlertid på, at effekten af Botox varer længere efter hver ny behandling.

Man kan altid stoppe med botox behandling. Muskelaktiviteten vender altid tilbage til det oprindelige udgangspunkt. 

Bivirkninger og komplikationer

Bivirkninger af Botox er sjældne. Den mest almindelige bivirkning er ømhed og eventuelt et lille blåt mærke ved indstiksstedet.

Ved behandling af øvre ansigt kan ganske få opleve tyngde og/eller væskeophobning omkring øjenomgivelserne.

Meget sjældent kan der hos nogle opleves kortvarig lette influenzalignende symptomer og forbigående hovedpine.