En behandling med Botox er en effektiv løsning, til dig der ønsker at fjerne eller reducere dybe rynker og linjer i det øvre ansigt samt rynker omkring mund og kæbe. De fleste rynker kan behandles med Botox sådan at huden udglattes og man får et yngre , mildere og friskere udseende.

Rynker kommer med alderen og kan få dit ansigt til at udstråle stress, bekymring, vrede og manglende overskud. Denne slags rynker kaldes mimiske, og kan reduceres markant  og i mange gange fjernes helt med Botox/Vistabel, som er et muskelafslappende præparat.

Vores holdning hos Larsen & Vorum er, at et ansigt skal være levende. Derfor tilpasser vi behandlingen, så dit ansigt fremtræder både naturligt og med et mere ungdommeligt udtryk. Man kan f.eks. lægge flere små doser Botox, så man kun dæmper muskulaturen en smule og derfor beholder både mimik og måske lidt af de små, smukke rynker.

Vi tilpasser altid behandlingen til dit ansigt for dermed at skabe det bedst mulige resultat ud fra dit udseende. Det er vigtigt, at man beholder sin personlige ansigtsmimik. Alt dette gennemgåes grundigt med Speciallægen, ved den første og lovpligtig konsultation.

Hvad er Botox?

Botox er et lægemiddel, som indeholder botulinum-toxin Type A. Dette Toxin kommer fra Clostridium botulinum-bakterien. Selve toxinet fortyndes meget kraftigt, og kan derefter sprøjtes ind i udvalgte små ansigtsmuskler, med den virkning, at rynker udglattes, og kan i udvalgte muskelgrupper give et løft, bla løft af øjenbryn, mundvige og læbekant.

Botulinum toxin er et anerkendt lægemiddel, der har været anvendt i kosmetisk øjemed i over 20 år i hele verden, og det har faktisk været brugt i medicinske sammenhænge siden 1960’erne bl.a. til behandling af spastiske børn og mod skelen og hovedpine, så det er et ekstremt gennemtestet lægemiddel. Botulinum toxin er bedre kendt som Botox og i Europa hedder Botox, Botox/Vistabel når det anvendes kosmetisk. Vistabel er stadig det originale botulinum toxin fra den amerikanske producent, ALLERGAN. Derfor er Botox og Vistabel 100% det samme originale produkt.

Præparatet Botox/Vistabel er produceret af det amerikanske selskab medicinalfirma ALLERGAN, der også producerer Juvederm ansigtsfillers. Botox/Vistabel og andre mærker som Azzalure, Dysport  samt Bocouture er som beskrevet ovenfor, et gennemtestet muskelafslappende lægemiddel, som anvendes til at behandle uønskede rynker i ansigtet, som fx pandelinjer, smilerynker, rynker mellem øjenbrynene, omkring læberne og rynker på hagen. Botox kan også løfte øjenbrynet, mundvigene og opstramme hals/kæbelinie samt reducere tandkødssmil og gøre kæben smallere.

Rynkeguide Botox

Hvordan foregår behandling med Botox?

Du skal i henhold til Sundhedsstyrelsens regler til en første lovpligtig konsultation hos Speciallæge og Professor Henrik Vorum, inden en behandling må udføres. Udover den kosmetiske vejledning vil du blive informeret både mundtligt og skriftligt om behandlingen. Herefter har du en betænkningstid på min. 48 timer, inden du kan få foretaget selve behandlingen. Konsultationen er en del af vores service og kan bookes her.

Ved konsultationen gennemgås dine ønsker og behov til rynkebehandlingen, og det vurderes, hvordan det bedst mulige resultat kan skabes. Vi finder sammen frem til den bedste, og mest skræddersyede helhedsbehandling – altid med udgangspunkt i et naturligt og smukt resultat. Du medgives patientinformation og samtykkeerklæring til underskrivelse, som du bedes medbringe på selve behandlingsdagen.

På selve behandlingsdagen gennemgår vi,  hvad der ved konsultationen er aftalt. Dit ansigt og rynker analyseres yderligere en gang, og du finder sammen med Kosmetisk sygeplejerske Rikke eller Annie, ud af hvilke områder, som du ønsker behandlet. Inden selve behandlingen med Botox/Vistabel desinficeres de områder der skal behandles, og der injiceres små dråber Botox/Vistabel i de små ansigtsmuskler, hvor der ønskes effekt. Der er ikke behov for bedøvelse, idet smerten er minimal og hurtigt overstået. Der ses kun let og kortvarig rødme efter behandlingen. Man kan sagtens genoptage sine daglige gøremål uden nogen former for  gener.

Hvor lang tid tager behandling med Botox?

Selve behandling tager ca. 15-30 min og det er med samtale, klargøring og behandling, afhængig af dine ønsker og hvormange områder der behandles. Nævn ved tidsbestilling hvis du ønsker mere tid sat af. Vi ved, at ikke alle er lige glade for nåle, og det kræver måske lidt ekstra tid for dig at blive klar.

Hvad kan jeg forvente mig af resultatet?

Du kan forvente et smukt resultat – ingen tvivl om det! Du kan forvente at se markant friskere og yngre ud. Behandlingen vil åbne dine øjne op og gør huden mere fin at se på. Dit ansigt vil se glattere, sundere og friskere ud. De fleste af vores kunder oplever en større tilfredshed med udseendet, hvilket medfører en større selvtillid og øget velvære som ekstra gevinst.

Efter behandlingen med Botox?

I de første 3-4 timer efter behandlingen er det vigtigt ikke at massere og trykke på det behandlede område. Det frarådes at indtage alkohol, gå i varmt bad og dyrke hård fysisk motion.

Efter en Botox behandling begynder virkningen at indtræde i løbet af 2-3 dage, men først efter 10-14 dage ses den fulde effekt.

Hvor længe holder en behandling med Botox?

En af fordelene ved en Botox behandling er, at effekten “kun” varer i gennemsnit 3-6 måneder efter første behandling. Hos de fleste er effekten rigtig god i 3 måneder, og man vil herefter opleve, at man gradvis kan begynde at bruge musklen igen. Herefter kan man så afgøre, om man ønsker at gentage behandlingen, og evt. også få behandlet andre områder. Vores erfaring er dog at har man først prøvet at få behandlingen, så kommer man igen, for resultatet er faktisk fantastisk.

For at opretholde den optimale effekt, bør man gentage indsprøjtningerne 2-3 gange pr. år. Resultaterne fra de første videnskabelige studier med Botox/Vistabel brugt mod rynkebehandling, tyder imidlertid på, at effekten af Botox varer længere efter hver ny behandling.

Det skyldes sandsynligvis at musklen, som bliver blokeret af Botox bliver mindre og svagere efter hver behandling, fordi den ikke længere bliver brugt. En anden faktor som også spiller en rolle er, at man ubevidst ændrer sin mimik på grund af at enkelte små muskler er blokerede af Botox.

Vi tilbyder altid en gratis kontrol efter 2 uger, for at opnå det optimale resultat, og sikre at mængden hverken har været for stor eller for lille, ved behandling.

Er der bivirkninger ved Botox?

Den mest almindelige bivirkning er ømhed eller en lille blodudtrædelse ved indsprøjtningsstedet. I sjældne tilfælde kan produktet give en kortvarig svækkelse af de nærliggende muskler. Der har været beskrevet enkelte tilfælde, hvor musklen som løfter øvre øjenlåg er blevet kortvarig svækket i 1-2 uger. Men fordi effekten af Botox er midlertidig, er også bivirkningerne kortvarig.

Der er frem til i dag på verdens plan ikke rapporteret om varige mén efter behandlinger med Botox Vistabel.

Hvem kan ikke få behandling med Botox?

Behandlingen gives ikke til gravide, ammende, ved kendt allergi overfor indholdsstoffer i opløsningen (bo- tulinum toxin, humant albumin, laktose, natrium succinate), eller hvis man har visse sjældne neuromusku- lære sygdomme (f.eks. myasteni). Hvis man indtager medicin af typerne aminoglykosider (mod visse infek- tioner), penicillamin (mod visse bindevævssygdomme), quinine (mod uro i benene eller malaria) eller kalci- umblokkere (f.eks. med forhøjet blodtryk, hjertesmerter eller hjerterytmeforstyrrelser), kan botulinum toxin effekten forstærkes.

Er du i den mindste tvivl om du kan tåle Botox, så er det vigtigt du nævner dette ved konsultationen overfor Speciallægen.

IMG-8543